Welkom

Gedurende 5 weken komen we elke week samen voor een live online sessie met inzichten, rituelen, schrijfingangen alles om ervoor te zorgen dat jij een start kunt maken met het zijn van je eigen zelfhulpboek.

De masterclass van maandag 5 juli 2021

Thema dag 1 – OPEN UP TO YOUR TRUE SELF

Vandaag zijn we van start gegaan met dag 1 Helend Schrijven. Alle lessen in dit programma gaan over het je weer openstellen voor de verbinding met jouw innerlijk weten. Via het onderzoeken van jouw verhalen, datgene wat jou inspireert en wat je tegenkomt in je leven ga je je weer verbinden met wie jij bent, wat jij wil en waar jij behoefte aan hebt. 

In deze eerste sessie hebben we ons opengesteld voor het feit dat alles wat de komende weken voorbijkomt informatie is die je steunt in jouw persoonlijke groei. Ik deelde mijn morning practice, de kracht van helend schrijven en de impact hiervan op jezelf, de relaties die je aangaat en de keuzes die je maakt. 

De essentie van ons mens-zijn, de reden waarom je hier bent is om jezelf te ontmoeten via de spiegel die het leven heet. Zelfonderzoek is a way of living waarbij je jezelf bevrijd van oude conditioneringen die je niet meer dienen. Hoe lekker is dat!

Ik ontmoet je graag met jouw verhaal in les 2.


De masterclass van maandag 12 juli 2021

Thema dag 2 – TELL YOUR STORY, IT’S NEEDED


In deze les kijk je naar de verhalen die jij jezelf vertelt. In de woorden, zinnen en verhalen die jij vertelt tegen jezelf en anderen ligt een bron van wijsheid en informatie opgeslagen. Laat je in deze sessie inspireren om vraagtekens te zetten bij datgene waarvan jij denkt dat het waar is. Stel jezelf iets vaker de vraag: is dit waar?

Door het meedraaien, aanpassen en doorgaan in de buitenwereld zijn we in essentie het afgeleerd om af te stemmen op ons innerlijk weten. Middels een begeleide schrijfbeoefening ga je in deze les op onderzoek uit naar datgene wat opgeslagen ligt aan informatie in de zinnen die jij tegen jezelf zegt.

Ik nodig je uit om wat vaker, ook tijdens het schrijven, vraagtekens te zetten bij datgene waar jij in bent gaan geloven.

Uiteraard kun je ook deze week de geleide meditatie apart beluisteren.

Ik wens je een mooie week toe.

EXTRA OEFENING

De masterclass van woensdag 21 juli 2021

Thema dag 3 – POWER OF WORDS


In deze les ga je de kracht van woorden ervaren en de onschatbare waarde die opgeslagen ligt onder deze woorden. Helend schrijven bestaat uit twee onderdelen, die je in deze masterclass terug ziet komen: vrij schrijven en zelfonderzoekend schrijven.

De geleide meditatie is een mooi intentiezettende meditatie, die je dagelijks kunt gebruiken. In het werkboek staan de oefeningen verder uitgewerkt en vind je een extraatje van mij voor jou.

Ik wens je veel schrijfmomenten toe en tot de volgende masterclass.


De masterclass van maandag 26 juli 2021

Thema dag 4 – INSPIRATION


Vandaag deelde ik twee essentiële lessen in deze serie van 6 masterclasses Helend Schrijven. Het is tijd om jezelf te voeden om vanuit daar te groeien naar wie jij werkelijk bent. Verhalen, boeken, carddecks, nieuwe schrijfingangen, natuur alles kwam voorbij vandaag.

 

Mijn masterclasses Helend Schrijven mag je ontvangen als een proeverij op het gebied van zelfontwikkeling. Als geen ander weet ik dat jezelf ontwikkelen, opnieuw richting vinden, dingen verwerken tijd nodig heeft. Dat doe je niet tussen de soep en de aardappelen. Het is fijn als je dan je eigen hulpbronnen kent, je anderen ontmoet in hun verhaal en je het jezelf gunt om je te laten voeden door wat jij nodig hebt. Het is fijn als er iemand met je meeloopt, die je spiegelt, die je precies op het juiste moment een vraag stelt en met jou kan duiden zodat jij begrijpt wat er gebeurt.

 

Wat je wil

Na verloop van tijd kijk je dan terug en denk je: ik ben precies de juiste mensen tegengekomen, kom niet meer in die situaties terecht en ervaar rust in mijn leven en werk!

 

Vervolg in de pen

Zoals kort aangekondigd, zit er een vervolg op deze lessen in de pen, waar jij aan kunt deelnemen.

De masterclass van maandag 2 augustus 2021

Thema dag 5 – IK IN RELATIE TOT DE ANDER


Vandaag kwam de rode draad van Helend Schrijven aanbod: wie ben ik in relatie tot de ander? Hoe blijf ik in verbinding met mezelf wanneer ik bij en met anderen ben.

 

Aan vragen als:
Waarom kost mij het contact met anderen energie?
Waarom geef ik mezelf iedere keer weer weg?
Waarom durf ik mezelf niet uit te spreken?
Wie ben ik zonder de ander?

 

Ligt het volgende gegeven ten grondslag:
“In het eerste contact met je verzorgers/ ouders ontwikkel je zelfbesef, eigenwaarde en vertrouwen in jezelf. Als daar om welke reden dan ook geen of minder sprake van is dan blijf je de rest van je leven in de buitenwereld zoeken naar iets wat zich ooit niet in jou heeft kunnen bekrachtigen.”

 

Het onderzoeken van de relatie die jij hebt of hebt gehad met anderen is een informatiebron waar je je in deze les mee gaat verbinden. Je licht laten schijnen op wat relaties voor jou betekenen, wat ze jou brengen en op welke wijze ze je informatie geven over onvervulde verlangens en behoeften in jou.

 

In de werkbladen vind je de vervolgvragen die je helpen om jouw relaties verder te onderzoeken en te ontdekken wat ze je te vertellen hebben.

 

Heb een fijne week en ik ontmoet je graag in de laatste les van deze gezamenlijke reis.