“Hoe kon ik loslaten waar anderen mij zo om waardeerden.”

Even wat rechtzetten! Niet om me te verantwoorden maar wel om te laten zien dat ik lange tijd in twee werelden heb geleefd. Dat wat ik aan de buitenkant liet zien en dat waarvan ik dacht dat ik aan buitenkant niet kon laten zien om legitieme redenen en redenen die zo in mij geconditioneerd waren dat het even geduurd heeft voordat ik mezelf daarvan heb kunnen bevrijden. Het is ook goed om te weten dat mijn omgeving zowel privé als werk vooral mij bekrachtigde in wat ik aan de buitenkant liet zien waardoor de gevangenis van binnen groter werd. Hoe kon ik loslaten waar anderen mij zo om waardeerden. 

Nu kan ik de kwaliteiten ontwikkelt tijdens mijn overlevingstocht inzetten wanneer ik ze nodig heb. Kan ik het leven ontvangen wetende dat ik balans kan aanbrengen tussen geven en ontvangen, onafhankelijkheid en afhankelijkheid, donder en licht, boosheid en blijheid en alle andere dualiteiten die je kunt bedenken. Nu kan ik zijn met mezelf in het contact met de ander zonder eruit te stappen, zonder aan mezelf voorbij te gaan en net als iedereen is ook dat een proces van vallen, bewust worden, opstaan en opnieuw kiezen. 

Van buiten 

 • 20 jaar bedrijfsleven
 • 10 jaar op directie- en bestuursniveau 
 • Succes = gelijk aan erbij horen, hard werken
 • 2,5 ton per jaar omzet
 • Hoog klanttevredenheidscijfer 
 • Hoog verantwoordelijkheidsgevoel
 • Sporten en er goed uitzien
 • Alles op orde en voor elkaar
 • Weet wat ze wil
 • Bezig zijn voor en met anderen

Van binnen

 • Angst voor gevoelens zoals leegte, somberheid, verdriet
 • Frustratie en hoog gevoel van onrechtvaardigheid
 • Bang om door de mand te vallen
 • Bang om te falen
 • Veroordelend naar mezelf
 • Vergelijken met anderen
 • Alleen en onbegrepen voelen
 • Afgesneden gevoel

Liet zich zien in

 • Doorgaan – Grenzeloosheid
 • Altijd ‘aan’ staan
 • Uitgeput op de bank
 • Geen zin in dingen
 • Periodes van depressie en paniek
 • Fysieke verklaarbare EN onverklaarbare klachten 

Ondertussen

 • Voelen er is meer
 • Dit wil ik niet meer
 • Is dit het

Zoeken

 • In opleiding, training en coaching
 • Naar adviezen van anderen
 • Kijken wat anderen doen
 • Nog meer aandacht naar relaties en werk
 • Heel veel geld investeren in readings, healings etc.  

Hoe dan?

Weer leren luisteren naar jezelf, eerlijk kijken naar jezelf en de moed hebben om vanuit nieuwsgierigheid te onderzoeken wat de reden is dat je je verloren voelt in jezelf en de buitenwereld. 

Meer over Anneliek:
Kijk op www.byanneliek.nl 
Volg haar op Instagram @bconnectedbyanneliek
Klik hier voor een connectieverzoek.
Volgende activiteit met Anneliek? Klik hier!

#

2 Responses

 1. Hoe ben je hier uit gekomen? Jouw ‘Liet zich zien in’ en ‘Van binnen’ is precies wat ik nu ook laat zien.
  En wat wil ik dit graag doorbreken ?

  Maar hoe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *